Tuirella ja Erkillä yli 100 kierrosta kesässä!

13.9.2022

Törmäsin Rauhalan pariskuntaan Lempäälän Farmikentän 4-väylän bunkkerissa. Oma peliryhmäni oli jo menossa 5-väylälle ja itselleni jäi hyvä hetki ottaa muutama valokuva yli 100 golfkierrosta kesässä pelaavasta pariskunnasta. Samalla sovimme treffit Farmikentän terassille pelin jälkeen. 

Aurinkoisella terassilla pidetyssä juttutuokiossamme sain selville, että molemmat ovat pelanneet jo 30 vuotta ja pelikenttinä ovat olleet yli 100 kenttää eri puolilla maapalloa, sillä golfista tuli heti aloittamisen jälkeen molemmille tärkeä osa lomamatkojen ohjelmaa. 

Nyt eläkevuosilla golf on kuntosalin lisäksi pitänyt molemmat kohtalaisessa kunnossa, ”liike on lääke” todettiin yhteen ääneen. Farmi-kentän yhdeksän reikää arkipäivisin antaa pelinautinnon lisäksi myös muutamien kilometrien kävelylenkin molemmille. 

Haastavin osuus golfissa on molempien mielestä lähipeli ja puttaaminen. Erkki pitää ”kirjanpitoa” pelituloksista, vaikka päivän keskinäistä kisaa eivät pelaakaan. Tuiren mukaan molempien pelitaidot ovat jo pitkään olleet samalla tasolla. Muu kilpaileminen heiltä on jäänyt, mutta ei senioreiden leikkimielinen perjantai-iltapäiväkisa. ”Siinä, jos missä saa kokea golfareiden yhteisöllisyyttä.” 

Hyvää syksyä kaikille, nähdään taas kentällä!

teksti ja kuvat: Jouni Laine