Hiisi-kenttä 6 r, par 3 harjoituskenttä

Hiisi-kenttä on kuusiväyläinen ja par-3 harjoituskenttä. Kentälle ei vaadita greencardia joten kentälle on tervetullut myös aloittelija, vasta lajista kiinnostunut "tulevaisuuden" pelaaja.  Suositellaan kuitenkin, että peliryhmässä on henkilö, jolla on ainakin golfin alkeet hallinnassa.

Hiisi-kenttä on tasoituskelpoinen HCP 37 saakka. Tasoituskierroksen pelaaminen edellyttää 18 r pelaamista keltaisilta teeltä. Kierroksella mukana tulee olla merkitsijä golfin sääntöjen mukaisesti. Tasoituskierrosten tulokset jätetään omilla jäsentunnuksilla nexgolfissa. Tulos päivittyy aina seuraavan yön päivitysajossa järjestelmiin (nexgolf ja eBirdie).

Huomaathan, että par 3 Hiisi-kentän väylät ovat lyhyempiä isojen kenttien väyliin verrattuna eli kannattaa käydä pelaamassa tasoituskierroksia myös isommilla kentillä. 

Caddiemasterilta voi vuokrata mailat 2€ / kpl ja ostaa pelipallot 1 €/kpl. 

Tärkeää huomioitavaa


Huomioithan, että henkilöt, jotka eivät kuulu mihinkään Suomen Golfliiton golfseuraan pelaavat kentällä omalla vastuullaan vastaten itse sekä tapaturmista että vastuuvahingoista.  

Hiisi-kentällä pelataan vain omilla pelipalloilla. Rangepalloilla pelaaminen on kielletty!

Hiisi-Golfin Hiisikenttä 6r.
Kuva suurempana alla pdf-tiedostona

6r. Hiisi-kentän (par 3) kartta

Väyläesittely

Väylä Hiisi-1

Lyhyt avausväylä rangen vierestä. Viheriö on kallistettu lyöntisuuntaa vastaan, takana hiekkaeste. Kummut vasemmalla ja hiekkaesteen takana. Viheriön oikealla puolella, n. 20 metrin etäisyydellä on pieni vesieste.


Väylä Hiisi-2


Väylä on kentän ainoa ”par nelonen”. Vain 126 metriä pitkä, mutta yli 90 asteen dogleg oikealle vaatii kaksi hyvää lyhyttä rautalyöntiä pienehkölle, vesiesteen ja hiekkaesteen vartioimalle viheriölle. Varo rangen reunassa vasemalla olevaa outtia.


Väylä Hiisi-3


Kentän helpoimmaksi mitattu väylä on vain 65 metrin mittainen. Haasteena viheriön takana oleva hiekkaeste. Väylä pelataan 2. viheriön ”yli”. Oikealla kentän ulkorajana oleva oja pienen vesiesteen kera.


Väylä Hiisi-4


Hiisi-kentän pisin väylä. Väylä pelataan Hiidenvuolteen rantaa pitkin hyvin kauniissa maisemissa. Väylällä hiekkaeste ja kumpu tuovat eloa ja ”eristävät” kentän range-alueesta. Monimuotoinen viheriö kumpuineen ja hiekkaesteineen tuo haasteita peliin!


Väylä Hiisi-5


Kentän ehkä kaunein väylä ja se sallii Sinun pelaavan vaihtoehtoisesti kahdelta lyöntipaikalta. Varsinainen tii on aivan niemenkärjessä. Lyönti 96 metrin päässä olevalle viheriölle ylittää Hiidenvuolteen lahdelman.


Väylä Hiisi-6


Kentän viimeinen väylä on vaativa ja kapea 120 metrinen kierroksen päätös. Puuryhmä oikealla n. 60 metrin päässä ja outti suojelevat harjoitusviheriötä ja –hiekkaestettä antaen samalla kentälle näköä lähestyttäessä rangealuetta. Viheriön takana häämöttää klubirakennus.


Visa Mäkelä 1998

Hiisi-Golfin Hiisi-kentän klubitalo.
Hiisin klubitalona toimii Lempäälän kunnan entinen vanhainkodin kroonikko-osasto.
Hiisi-Golfin Hiisi-kentän range
Rangella on 4-paikkainen lyöntikatos ja 8 ulkolyöntipaikkaa.