Farmi-kenttä 9r

Farmi-kenttä on 9 reikäinen tasoituskelpoinen kenttäyhtiö Farmigolfin (Isoperi Oy) golfkenttä. Kentän on suunnitellut Reijo Louhimo.

Kenttäyhtiö Farmigolfin (Isoperi Oy) ja Hiisi-Golf Ry:n välille on solmittu kotikenttäsopimus jonka mukaan seura toimii kentällä Suomen golfliiton jäsenkriteerien mukaisesti ja seuralla on oikeus käyttää kentästä nimeä "kotikenttä".

Kentän par on 70. Pituus keltaisilta 5586m siniseltä ja punaisilta 4674m

Kenttä on rakennettu entiselle viljelymaalle. Maastoltaan kenttä on tasainen. Maisema puolestaan on perinteinen hämäläinen maalaismaisema, historiallisen vanajaveden äärellä. Vesistöä voi ihailla koko pelikierroksen ajan, se näkyy kentän jokaiselle väylälle.

9r. Farmi-kentän kartta

Farmi-Golf.

Väyläesittely

1 väylä / Par 4

keltainen 305m
sininen 300m
punainen 272m

Hieno avausväylä. Avauslyönnille on tilaa, mutta jatkolyöntiä ajatellen väyläosuma on tärkeä. Jos pääset jatkamaan lyhyellä raudalla, niin pelaa rohkeasti viheriön edessä vasemmalla olevan hiekkaesteen yli. Viheriö kallistaa oikealle, joten viheriön vasenta etureunaa on hyvä tavoitella. Mikäli joudut pelaamaan esimerkiksi hybridillä, pelaa rohkeasti oikealla olevan vesiesteen yli viheriön oikeata reunaa kohti. Kolmantena lyöntinä matala, rullaava lähestyminen on helpompaa pelata viheriölle "ylämäkeen".

2 väylä / Par 3

keltainen 160m
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠sininen 155m
punainen 130m

Pidempi par 3 väylä, mitä metrit kertovat. Väylää pelataan lievään ylämäkeen - ota ainakin yksi maila ekstraa, että yltyt viheriölle. Viheriö on bunkkeroitu edestä ja takaa sekä vasemmalla on vielä väylän suuntainen pitkä bunkkeri. Viheriön kohdalla oikealla reunalla on ruohokumpu, joka pysäyttää pallot tehokkaasti. Jos pelaat liikaa viheriöstä oikealle, niin lähestymislyönti on haastava. Viheriö on Farmigolf-tyyppinen, keskikokoinen ja kallistus on helppo havaita.

3 väylä / Par 4

keltainen 320m
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠sininen 320m
punainen 252m

Kaikki tämän golfkentän väylistä tuntuvat helpoilta, kun niitä katsotaan avauslyöntipaikoilta. Kuitenkin jokaisella väylällä on omat metkunsa. Kolmosväylällä on hiekkaesteet molemmilla puolilla väylää vaanimassa liian "lyhyttä" avausta. Jos olet epävarma kakkoslyönnissä, niin pelaa se lyhyenä viheriöstä noin 50 metrin päähän. Silloin olet turvassa, sillä viheriötä suojelee kolme bunkkeria. lisäksi viheriö viettää menosuuntaan. Kun pelaat kakkoslyönnillä griiniosumaa, niin pelaa tarpeeksi pitkänä, sillä paluuputti tai chippi on sieltä suunnasta helpompi.

4 väylä / Par 4

keltainen 366m
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠sininen 323m
punainen 314m

Kentän pisin par nelonen. Avauslyönnille on tilaa, mutta taas on hiekkaeste peliväylän molemmilla puolilla. Älä pelaa avausta liian oikealle, siellä on raskasruohoinen vinorinne sekä saatat olla maskissa pienten puiden ja pensaiden takana. Väylällä on vastakumpu noin 100 metriä viheriöstä. Viheriö on tasainen ja hiekkaesteet vasemmalla sivustolla sekä oikealla puolittain edessä. Jos pelaat rullaavaa palloa viheriölle, niin tilaa on hyvin. Tälläkin väylällä on parempi olla hieman pitkä kakkoslyönti kuin lyhyt.

Väylä 5 / Par 4

keltainen 338m
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠sininen 320m
punainen 289m

Tämä väylä on yksi kentän hienoimmista. Pelaa avaus poikkiojan eteen rohkeasti. Ojan takaa on matkaa viheriölle noin 120-130 metriä, tästä voi ynnäillä sopivan pituuden avauslyönnille. Pelaa suoraan lipulle, sillä viheriö ottaa pallot hyvin vastaan. Etubunkkeri näkyy hyvin pelaajalle, takabunkkeri on hieman piilossa. Jos et ylty ilmassa viheriölle, niin pelaa viheriön vasemmalle puolelle, sinne ruoho on leikattu väyläpituuteen. Mikäli pelaat avausta poikkiojan yli, niin huomioi vasemman reunan out-linja. 

6 väylä / Par 3

keltainen 170m
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠sininen 140m
punainen 115m

Tämä väylä pelataan hienoiseen alamäkeen. Viheriö on pienehkö, edessä vasemmalla ja takana ovat hiekkaesteet. Pelaa viheriön oikeaan reunaan, siinä on turvallisin sekä helpoin paikka hyvän tuloksen tekemiseen. Jos pelaat väylän liian pitkänä, niin takana oleva oja imaisee pallosi.

7 väylä / Par 5

keltainen 493m
sininen 448m
punainen 445m

No niin - ota varapallo mukaan. Jo avauslyöntipaikalle kävely saa kaikki golfhuokoset avautumaan. Näkymä on kapeahko, mutta tilaa avauslyönnille on hyvin. Tällä peliväylällä saa olla tarkkana jokaisen lyönnin kanssa, sillä jatkolyöntejä vaanivat hiekkaesteen lisäksi vesiesteet. Viheriö on kentän vaativin. Pelaa lähestymislyönti viheriön etuosaan tai sen eteen. Jos olet viheriön sivuilla tai takana, niin joudut pelaamaan pallosi paksusta ruohosta kumpuilevalle viheriölle.

8 väylä / Par 4

keltainen 244m
sininen 234m
punainen 224m

Pelaa avauslyönti niin, että jäljelle jää 80-90 metriä, muuten avaus on liian pitkä. Avauslyönnille on tilaa, mutta vältä oikeaa reunaa. Lähestyminen pelataan vesiesteen yli - ei huolta, sillä tilaa on hyvin ja viheriö ottaa pallot hyvin vastaan. Tällä väylällä on kaksi viheriötä, voit kakkoskierroksella pelata vasemmalla olevalle viheriölle. Jos käytät väylällä olevia 100m pyöreitä merkkejä matkan arvioinnissa, niin huomaa että niitä on kaksi !!

9 väylä / Par 4

keltainen 360m
sininen 318m
punainen 270m

Siirtyminen 8-viheriöltä tiipaikalle on tosi lyhyt. Kun nouset tiiauspaikalle, niin näkymä väylälle ja Taukotuvan suuntaan on upea. Paras pelisuunta on suoraan väylälle. Huomio out-linja vasemmalla.
Pelattava uusi väylä erottuu hyvin ja sinne suuntaaminen on selkeätä. Lyöntipaikkojen edessä poikittain menee syvä oja, joten maata pitkin pelatut pallot jäävät heti vesiesteeseen. Väylä on leveä ja molemmilla puolilla on matalaa karheikkoa. Väyläbunkkeri on vasemmalla ja melko kaukana oikealla on vesieste.
Väylä kaartuu lopussa vasemmalle ja viheriön edessä oleva vesieste on nyt todella pelissä.

Kiitos pelikierroksesta. Kenttä on mukavan tasapainoinen sekä miehille että naisille ja on haastava kaikentasoisille pelaajille. Farmigolfissa on aina mukava tunnelma, sillä kenttä ottaa ystävällisesti vastaan myös aloittelijat.

2015 Jouni Laine, Pga (päivitetty 2019 väylän 9 osalta)