Koronapandemia nosti golfharrastuksen suosiota

29.12.2020

Koronapandemia nosti golfharrastuksen suosiota

Golf oli harvoja harrastuksia, joita pystyttiin harrastamaan koronapandemian aikana turvallisesti. Alkukaudesta koettiin hetkellinen epävarmuuden aika. Euroopassa suljettiin kenttiä - tuleeko sama rajoite myös Suomen kentille – näin ei käynyt.

Golfkentällä turvavälit säilyvät luonnostaan. Golfkierroksen aikana raittiissa ulkoilmassa pystyy vaihtamaan kuulumiset lähipiirin ja tuttavien kanssa. Samalla sydän ja keuhkot saavat hyvän treenin sekä mieli virkistyy ja henkinen hyvinvointi kohenee.

Hiisi-Golfissa kenttien kierrosmäärät nousivat räjähdysmäisesti edelliseen kauteen verrattuna. Nousu oli Farmilla +77% ja par 3 Hiisillä +62%. Farmin huikeaan kierrosmäärän kasvuun vaikutti myös lauha alkuvuosi. Tammikuussa oli jo 23 pelipäivää ja helmikuussakin pelattiin 12 päivää. Kausi alkoi pysyvästi 14.3. ja viimeinen pelipäivä oli 22.12. Pelikaudella pelattiin yhteensä 304 päivää kesäviheriöille.

Todennäköisesti Farmilla on kävelty menneenä kautena ainakin 97 500 kilometriä, joka tarkoittaa reilusti kaksi kertaa maapallon ympäri.

Peliaikojen saatavuus kierrosmäärän huomattavasta kasvusta huolimatta säilyi hyvänä. Suosituimpina peliaikoina kannatti varata peliaika etukäteen, aina ei kentälle päässyt heti, kuten oli aiemmin totuttu.

Seuran jäsenten määrä kasvoi +17% edellisestä vuodesta. Jäsenistön keski-ikä aleni, 47 ikävuodesta kahdella vuodella 45 ikävuoteen. Jäsenistön tasoitus kaudella 2020 oli keskimäärin 36,0. 

Viheriöiden laadun parantaminen entisestään on kentänhoidon tulevan kauden keskeinen tavoite. Myös lyöntipaikkoja tullaan korjaamaan ja laajentamaan osin tulevan sekä tulevien kausien aikana. Ensikautena kentänhoitokalustoon saadaan uutena lisänä viheriöjyrä.

Kiitämme tästä hienosta kaudesta kaikkia kentillämme pelanneita seuran jäseniä ja muita kentillämme vierailleita pelaajia!

Eeva Isotalo

yrittäjä, toimitusjohtaja
golfkenttäyhtiö Farmigolf