Oletko huomannut ”liikennevaloja” Farmi-kentällä?

28.9.2020

Golfin pelitaidot paranevat pelaamalla ja harjoittelemalla, eikö niin! Pelitulokset vaan eivät tahdo parantua pelitaitojen kehittyessä - miksi? Kun pelataan oman klubin kentällä kymmenittäin ja jopa sadoittan pelikierroksia, niin väylät ja niiden pelitapahtumat alkavat ”toistaa itseään”. 

Väylät ovat tuttuja ja pelaaja muistaa pelatessaan useimmiten edellisten kierrosten ongelmiaan, kuin onnistumisiaan. Farmin kakkosväylän bunkkerit poimivat kaikki lähestymiset! Vitosväylän oja katkaisee siihen asti hienosti alkaneen pelikierroksen, seiskaväylästä puhumattakaan. Tuttua, vai mitä! 

Nollatasoituksen pelaajan tavoitteena on pelata väylät ihannetulokseen, siinä kuitenkaan aina onnistumatta. Hän ymmärtää puolustaa, kun pallo on mennyt paikkaan, josta ei voi hyökätä! Hän kuitenkin pelaa heti agressiivisesti, kun lyönnit onnistuvat ja birdietä on järkevää tavoitella.

 Miksi sitten kaksinumeroisella tasoituksella pelaava golfari tavoittelee aina ihannetulosta? Tottakai tavoittelee, sehän on pelin meininki. 

Pelitulosta tehdessä astuu peliin pelaajan pelitaidot., vääjäämättä. Pelitilanteita voisi ratkoa liikennevalojen kautta: punainen - keltainen - vihreä. Tuleeko pelistä tylsää, jos ei aina hyökkää? Se ei mielestäni ole nöyrtymistä, jos pelaa keskivaikeasta (keltainen valo vilkkuu) paikasta puolustuslyönnin. Se pitää pelata tarkasti ja sellaiseen paikkaan, josta peliä on parasta jatkaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että pelaaja käytti järkevästi yhden niistä tasoituslyönneistä, joita tasoitus hänelle antaa. Hienoa! 

Kun pallo on nelosväylän väyläbunkkerissa ja makaa hyvin - jess, vihreä valo! Ei muuta kuin hybridillä hyökkäämään! 

Pallo on ysiväylän viheriöllä 3 metriä lipusta, mutta yläpuolella. Vilkaise putatessasi lippua ja huomaa kuinka punainen valo palaa. Mieti vielä uudelleen, oletko täysillä upottamassa vai pelaamassa tarkasti oikeaa matkaa ja ”varovasti” upottamassa. 

Pelikierros saa uusia muotoja, kun jätät kaksi eniten käyttämääsi mailaa kotiin - ei tietenkään putteria. Joudut uudenlaisiin pelitilanteisiin ja joudut tekemään erilaisia mailaratkaisuja. Ajattele pelitilanteissa liikennevaloja ja tee ratkaisut pelitaitojesi mukaan. Näin syksyn saapuessa saatat saada uutta ja mukavaa virikettä peliisi. 

Kiitos kaikille tästä golfkesästä, 

terveisin Jouni Laine, Pga - golfopettaja