Hiisin seuramatka Viroon

8.5.2015

Niitväljan hieno ja haasteellinen greeni saaressa.
Niitväljan hieno ja haasteellinen greeni saaressa.
Euroopan tour kentältä Estonian Golf and Country Clubilta
Euroopan tour kentältä Estonian Golf and Country ClubiltaLue lisää mitä matkalla sattui ja tapahtui.

Hiisin kevään seuramatka Viroon onnistui koleasta kelistä huolimatta.

Lauantai aamuna (18.4.) starttasimme varhain klubin pihasta ja poimimme vielä pari innokasta golfaria mukaan Toijalan rampilta. Mukaan lähti 22 matkaajaa, joista kaksi lähti kannustamaan/katsomaan paikkoja.

Laivalla saimme syödäksemme maittavan ja runsaan aamupala-buffetin antimia, jotta jaksaisimme pitkän päivän reissata ja pelata.

Ensimmäisenä meillä oli vuorossa Niitväljan kenttä, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnan satamasta. Paikalla meiltä oli odottamassa ystävällinen pää-caddiemaster Kreete, joka antoi meille kortit kierrosta varten, kuskasi jopa vessaan (uusi klubirakennus ei ollut kerinnyt vielä valmistua, minkä vuoksi oli nämä erikoisjärjestelyt) ja toi meille rangelle palloja lämmittelylyöntejä varten.

Keli oli melko tuulinen ja pilvinen, mutta onneksi poutainen, sillä lämmintä ei ollut kuin n + 5 astetta. Osa pelaajista yritti lahjoa birdie jumalia jo ennen kierrosta, mutta tiedä sitten siitä oliko siitä apua... :)

Kenttä oli hyvä ja haastava, varsinkin vesielementti esiintyi lähes kaikilla väylillä. Greenit oli juuri ilmattu ja putit tuntuivat tahmealta - eikä aina mennyt ihan käsikirjoituksen mukaisesti. Tämä kenttä oli melko tasainen ja vain muutamalla väylällä oli hieman korkeuseroa.

Kierroksen jälkeen väsynyt, melko kylmettynyt, mutta kuitenkin onnellinen joukko siirtyi bussilla majapaikkaamme - Laulasmaa Spahan, mikä oli n. 15 min ajomatkan päässä Niitväljan kentästä. Vaatteiden vaihdon jälkeen jälkeen kokoonnuimme syömään hotellin ravintolaan. Iloinen puheensorina täytti pöydät ja keskustelussa palattiin vielä päivän tapahtumiin. Palvelu pelasi hyvin ja ruoka oli erittäin hyvää, tosin annoskoot olivat melko pienet.

Aamupalan jälkeen bussimme suuntasi kohti Estonian Golf and Country Clubia (EGCC), kelit jatkuivat samanlaisina, eli olimme tyytyväisiä, ettei satanut. Euroopan Tour kenttänäkin tunnetun EGCC:n klubitalo oli hieno ja palvelu pelasi. Koska olimme ajoissa paikalla, kaikilla oli riittävästi aikaa lyödä lämmittelylyönnit rangella ja testata greenin nopeus harjoitus greenillä.

EGCC:n kentällä olikin jo korkeuseroja väylillä. Täällä ei vesi ei tuonut paljoakaan haasteita, mutta väylien isot wasteland alueet (hiekka-alueet, mitkä eivät siis olleet väyläbunkkereita) toivat vaihtelua peliin...

Kierroksen jälkeen söimme maittavan ruoan klubitalon ravintolassa, minkä jälkeen olimmekin valmiit lähtemään kotimatkalle. Satamassa  kerkesimme käydä vielä ostamassa "pakolliset" tuliaiset.

Viikonlopun aikana meillä oli tarkoitus ottaa ryhmittäin leikkimielinen kilpailu, eli jokaisesta väylältä ryhmän parhaan tulos otetaan huomioon, mutta ensimmäisenä päivänä yhden ryhmän kortit kokovat hurjan kohtalon, kun rampa joutsen vei kaikkien kortit... (vai veiko???) Näin siis kilpailun tulos jäi ratkaisematta.

Kummallakin kentällä myöhäinen kevät näkyi, mutta emme antaneet sen häiritä. Hyvässä seurassa on hyvä harrastaa!

Kiitos kaikille mukana olleille, yhdessä teimme tästä matkasta onnistuneen! Kiitokset myös loistokuskillemme Henelle, turvallisesti kurvaillen ja ahtaistakin parkkipaikoista ammattitaidolla selviten.

Matkasta raportoi pj Maru

Lisää kuvia Hiisin Facebook sivustolla