Ladyt veivät voiton Ladyt vastaan Äijät -kilpailussa

22.6.2023

Ladyjen voittojoukkue

Perinteinen Ladyt vastaan Äijät -kilpailu valloitti Farmi-kentältä kokonaista viisi lähtöä 15.6-23. Ladyt vastaan Äijät -kilpailua on pelattu Hiisi-Golfissa aina vuodesta 2013 alkaen. Tällä kaudella kilpailun järjestelyistä vastasi Hiisi-Golfin naistoimikunta.

Kisan pelimuotona oli ”Texas scrambe by Lady rules”. Kilpailu pelattiin 9 reiän joukkuepelinä, jossa oli kymmenen nais- ja miesosallistujaa kummassakin joukkueessa. 

Kilpailujärjestelyt aloitettiin jo talvella, joten naistoimikunta ehti hioa pelimuodon timanttiseen kuntoon. Kilpailusta haluttiin mahdollisimman tasaväkinen, joten kehittelyn tuloksena päädyttiin arpomaan lähes kaikki mahdollinen. Pisteiden laskennassa jätettiin kuitenkin arpomiset sikseen ja huomioitiin kunkin peliparin tasoituksen keskiarvo. 

Ennen peliä arvottiin joukkueiden pelaajista scrambleparit ja kuhunkin viiteen lähtöön arvottiin yksi pari kummastakin joukkueesta. Tämän lisäksi jokaiselle pelaajalle arvottiin pelikortti, miehille pata tai risti ja naisille hertta tai ruutu.  Jokaiselle väylälle niin ikään arvottiin pelikortit, joiden mukaan scrambleparit vievät tuloksensa yhteiseen tuloskorttiin. Väylille sijoitetut pelikortit löytyivät vasta jokaisen väylän jälkeen, joten pelaajat eivät tienneet ennalta kenen tulos korttiin kirjataan. Yhdelle väylälle arvottiin jokeri, jolloin scrambleparit saivat vapaasti valita kumman pelaajan tuloksen kirjaavat tuloskorttiin. Taktikoinnille ei siis jäänyt sijaa missään vaiheessa.

Ennen kilpailua pidettiin pelaajille perusteellinen briiffaus. Säännöt kirvoittivat useita kysymyksiä, mutta uusi pelimuoto otettiin hyvin vastaan. Peli eteni kentällä hyvässä aikataulussa ja kaikki tuntui sujuneen mallikkaasti, vaikka jotkut kilpailijat kommentoivat pelin kulkua hyvin vaihtelevaksi. Joillakin peliryhmillä oli ollut runsaasti ohjelmaa ja seikkailuja matkan varrella, toisilla ryhmillä peli oli kulkenut mieluummin raffissa kuin väylillä. Useille oli osunut kierrokselle hyviä lyöntejä, paljon naurua ja hauskoja sattumuksia. Kun yhdeksän reikää oli pelattu, kävi niin, kuten kilpailuissa yleensä, eli parempi voitti. Ladyt vievät voiton pistein 1–4 ja saivat haltuunsa Ladyt vastaan Äijät - kiertopalkinnon. 

Palkintopöytä

Voittajajoukkueen lisäsi kilpailussa palkittiin kaksi parasta nais- ja miespelaajaa.

Palkitut naispelaajat: Marika Civill ja Päivi Waris

Palkitut miespelaajat: Mikko Kivi ja Petteri Fonsen

Kilpailu pelattiin aurinkoisissa ja jopa helteisissä kesätunnelmissa. Kilpailun jälkeen Paulan grilli oli kuumana taukotuvan terassilla, ja pelaajat nauttivat kylmiä juomia sekä Texmex-tyyppisen maittavan ja runsaan iltapalan. Yhteinen iltapala tarjosi oivallisen tilaisuuden saada uusia pelikavereita ja spekuloida kilpailua sekä sen vaiheita.

Ladyt kiittävät Äijiä mukavasta peliseurasta - ja jäävät innolla odottamaan ensi kauden kisaa. Kaudella 2024 kilpailun järjestävät Äijät.

Teksti: Anne Tuhkunen Kuvat: Naistoimikunta