Senioritoiminta

SENIORITOIMINTA

Suomessa 50 vuotta täyttäneet ovat senioreja sen vuoden alusta lukien, jona saavuttavat edellä mainitun iän. Suomessa arvioidaan olevan yli 40.000 seniori-ikäistä golfaria.  Katso myös  www.suomengolfseniorit.fi

 

Hiisi-Golf Ry:n senioritoiminta keskittyy mies- ja naistoimikunnan järjestämiin tapahtumiin.

Yhteisiin senioreiden kesän toimintoihin kuuluu mm. seniorien viikkokisat, jotka alkavat kesäkuun alussa Farmikentällä.

Senioritoiminnan tavoitteena on saada ainakin yksi henkilö osallistumaan myös senioreiden aluetourille.

Seniorien viikkokisat 2019

 

Seniorien viikkokisat käynnistyy kesäkuussa 2019. Viikkokisat pelataan torstaisin vuoroviikoin Farmi- ja Hiisikentillä. Parillisilla viikoilla pelit ovat Farmilla ja parittomina Hiisillä. Kisaan voi osallistua koko torstaipäivän. Torstaiaamuisin kello 09:30 (poikkeuksena teemapäivä 4.6, josta tiedotetaan erikseen) alkaen pyritään varaamaan senioreille muutama lähtö, jotta oppisimme tuntemaan toisemme paremmin ja voisimme vaihtaa mielipiteitä senioritoiminnan kehittämisestä seurassamme. Aamun lähtöihin yritetään sijoittaa yksi kokeneempi seniorigolfari (kummi), joka voi kierroksen aikana pyydettäessä antaa vinkkejä siitä, mitä asioita golfkentällä on syytä huomioida.

Naiset ja miehet kisaavat samassa sarjassa. Viikkokisojen pelimuotona on tasoituksellinen
pistebogey. Maksimi pelitasoitus on 36. Hiisillä pelitasoitukseen huomioidaan 70% pelaajan
tasoituksesta. Hiisillä pelataan kaksi kierrosta eli yhteensä 12 väylää. Farmilla pelataan yksi 9 väylän kierros. Tulospalveluun käytettävän NexGolfin teknisten rajoitteiden vuoksi Hiisin tuloksiin syötetään väylille 13 – 18 suhteutetun tasoituksen mukainen tulos, joka antaa 2 bogeypistettä väylää kohden. Tämä on kaikille sama eikä vaikuta sijoituksiin mitenkään.

Viikkokisan osallistumismaksu on 3 € + greenfee. Viikkokisaan osallistuja saa tuloskorttiinsa
leiman ja kaikkien osallistujien on palautettava tuloskorttinsa. Kukin pelaaja saa pelata vain yhden kilpailun pelipäivänä.

Tulokset julkaistaan seuraavan päivän aikana ilmoitustaululla ja Hiisi-Golfin nettisivuilla. Viikon voittaja saa palkinnoksi 20 € lahjakortin Hiisin GolfDaddy-myymälään tai 10 korin pallokortin.

Viikkokisojen aikataulut ovat siis seuraavat:

viikkopäivämääräkenttä
23 Hiisi
24 Farmi
25 Hiisi
26 Farmi

jne.

Kokonaiskilpailu
Viikkokisan viisi parasta pelaajaa saavat sijoituspisteitä seuraavasti:

sijoituspisteet
1.10
2.7
3.5
4.3
5.1


Kauden lopulla jokaiselta huomioidaan 10 parasta sijapistettä. Näistä jokaisella 5 parasta Hiisiltä ja 5 parasta Farmilta. Kolmelle parhaalle seniorille järjestetään jokin yllätyspalkinto.

Kauden kokonaisvoittaja saa ensimmäisen kiinnityksen Hiisi-Golfin seniorien kiertopalkintoon ja kunnian säilyttää palkintoa seuraavan vuoden ajan. Kolmella kiinnityksellä pelaaja saa palkinnon omakseen.

Vielä muistutuksena, että kaikki 2015 tai sitä ennen 50 vuotta täyttävät/täyttäneet naiset ja 55 vuotta täyttävät/täyttäneet miehet ovat senioreita.

Peleissämme ei tarvitse kiirehtiä. Otamme pelin rauhallisesti ja nautinnollisesti. Pistebogey antaa anteeksi yksittäiset epäonnistuneet väylät ja peleissä on mahdollisuus parantaa omaa kuntoa pelitaidon ohessa. Kaikki seniorit rohkeasti mukaan!

Senioreiden viikkokilpailu on saatu päätökseen kauden 2015 osalta. Kiitämme kaikkia mukana olleita. Onnea kisassa menestyneille!

KOKONAISTULOKSET, 3 PARASTA:

1.Tapio Sarpola87 pistettä
2.Hannu Lipsanen62 pistettä
3.PAuli Mattjus45 pistettä

 

Alla liitetiedostona on pistetaulukko, josta selviää pisteet viikoittain sekä kokonaistulokset.