Kevään pelimatkalta Tallinnasta on nyt matkakertomus luettavissa

21.6.2018

Niitväljassa oli hyvät puitteet harjoitteluun
Niitväljassa oli hyvät puitteet harjoitteluun
Ykköstiillä lähettäja laittoi hiisiläiset matkaan ajallaan
Ykköstiillä lähettäja laittoi hiisiläiset matkaan ajallaan

Käärmeitä näkyi Estonian Golf and Country Clubin väylillä ja bunkkereissa, jopa ykköstiillä
Käärmeitä näkyi Estonian Golf and Country Clubin väylillä ja bunkkereissa, jopa ykköstiillä

Estonian Golf and Country Clubin terassilta oli hienot näkymät kentälle
Estonian Golf and Country Clubin terassilta oli hienot näkymät kentälle

Pekka Koski lähti ensimmäistä kertaa Hiisin pelimatkalle toukokuussa. Lue Tallinnan pelimatkan tunnelmista.

Hiisi Golfin jo lähes perinteinen kevätreissu järjestettiin äitienpäivän alla Tallinnaan. Matkalla pelattiin kahdella Tallinnan lähistöllä sijaitsevalla kentällä.

Matka Viroon alkoi Manttaalitalon pihasta kesäisissä ja suhteellisen lämpimissä merkeissä, joskin vain kaksi matkaajaa oli tässä vaiheessa uskaltautunut shortseihin. Hene Oy:n bussilla matkattiin Länsisatamaan, josta jatkettiin HMS Finlandialla Tallinnaan. Hotelliin majoittumisen ja myöhäisen päivällisen jälkeen valmistauduttiin seuraavan päivän peleihin henkisesti ja fyysisesti sekä lataamalla birdie -pullot täyteen.

Perjantaiaamuna oli aikaa tutustua aurinkoiseen Tallinnan vanhaan kaupunkiin ja muihin paikallisiin nähtävyyksiin. Niitväljan kentälle, Tallinnasta n. 36 km länteen, matkattiin puolen päivän aikoihin ja pelit alkoivat n. klo 14. Viron parhaaksi valittu Niitväljan kenttä todettiin erikoisen hyvin hoidetuksi ja luonnonkauniiksi. Kenttä on melko tasainen, mutta lukuisat hiekkaesteet ja melkein jokaista väylää reunustava tai jopa halkova vesi tekee sen vaativaksi ja tarkaksi pelata. Hienoimpina väylinä mieleen jäi pitkä par-5 väylä nro 15, joka päättyy saarella olevaan viheriöön. Pitkän lähestymislyönnin riskinotto kirjaimellisesti kostautui monelle. Kentän reunalla oli myös paljon pieniä kaislaa kasvavia lampia, joissa pesiviä joutsenia pelimiehet joutuivat tarkkailemaan. Niitväljan klubitalo on uusi ja tyylikäs. Myös harjoitusalueet olivat erittäin siistit ja hyvinhoidettuine istutuksineen.

Tuloskortteja vertailtiin Niitväljan klubin tyylikkäällä terassilla ilta-auringon helliessä pelimiehiä ja -naisia.  Viimeisen ryhmän saapuminen venyi melko myöhään ja takaisin hotelliin päästiin vasta hieman ennen iltakymmentä. Onneksi hotellin ravintolan keittiö palveli joustavasti ja ystävällisesti. Golfissa kulutetut energiat päästiin tankkaamaan ennen ansaittuja yöunia.

Lauantain aikaisen herätyksen ja aamiaisen jälkeen matkattiin 10 km itään Narvan moottoritietä pitkin. EGCC:n (Eesti Golf & Country Club) kenttä sijaitsee meren rannalla niinikään luonnonkauniissa ympäristössä. Klubi on vanhan merenrantajyrkänteen päällä ja itse kenttä sen alapuolella pääosin vanhalla merenpohjalla.  Maasto hiekkaista, mutta myös savisia laaksoja on alueella. Pitkiä hienoja väyliä kulkee merenrantaa myötäillen ja nousee sieltä takaisin kohti klubia. Yleinen tulostasomme nousi selvästi tällä kentällä, joka ei ole yhtä vaativa kuin Niitvälja, mutta tarjoaa monia haastavia ja pitkiä väyliä. Kentän ja viheriöiden kunto ei ollut Niiväljan loistavaa luokkaa, mutta silti erinomainen jo tässä vaiheessa kautta. Kevätpäivä tarjosi auringonpaahdetta ja puhkeavan luonnon tuoksuja ja värejä. Klubi tarjosi hienon mahdollisuuden virkistäytymiseen ja saunomiseen ennen lähtöä satamaan ja paluuta Lempäälään.

Hieno matka, hienoa peliseuraa ja erittäin hyvin hoidetut matkajärjestelyt. Toivottavasti näitä tulee jatkossakin!

- Pekka

Kuvat Pekka Koski ja Marika Civill