Aloittelijan pelireissuiloa

4.8.2016

Ensimmäisen päivän Cooke kierroksen jälkeen on hymy herkässä.
Ensimmäisen päivän Cooke kierroksen jälkeen on hymy herkässä.

Naisten vieraspelireissuilta löytyy hyvää seuraa ja peli-iloa.

Ei tarvitse olla hyvä golffari pitääkseen hauskaa golfin parissa. Se on henki Hiisi-Golfin naisten parissa ja juuri siksi aloittelijankin on helppo tulla porukkaan mukaan ja lähteä mukaan vaikka pelireissulle. Itse uskaltauduin lähteä ensimmäisen kerran naisten vieraspelireissulle viime vuonna (tasuri tuolloin 52), suuntana silloin Naantali. Tuon kivan kokemuksen innostamana osallistuminen tämän vuoden Vierumäen viikonloppureissulle olikin itsestäänselvyys (nyt tasurilla 46). 

Vierumäelle suunnattiin (23. - 24.7.) yhdeksän leidin voimin. Matkaan lähdettiin lauantaiaamulla kimppakyydein, perilla pikalounas Vierumäki Cooken klubilla, parit pallot rangella ja ei kuin baanalle. Jännittihän se näin aloittelijaa: osuuko palloon, jos osuus niin tuleeko kylkkäri tai toppi, kuinka pääsee etenemään kentällä, säilyykö mieli korkeana vaikka sattuisi lyönti vaihteeksi hukkumaan, jne jne, you name it :). Mutta kun seura oli rentoa ja kannustavaa ja keli oli mitä mainioin niin mikäs siinä pelatessa, sinne ne jännityksetkin kaikkosi.

Cooke osoittautui oikein kivaksi kentäksi. Tarjosi haastetta mutta ei liiaksi. Greenit oli heikossa kunnossa, mutta emme antaneet senkään lannistaa mieltä. Hiki virtasi, naurua ja tsemppiä riitti ja pelikin kulki. Tuloksena oli oma täyden kierroksen ennätys 116 lyöntiä ja tasurin tippuminen kolmella :). Kolmen lähtöryhmämme kesken sovitun leikkimielisen Best Ball kisan vei tasavarmat Maru, Anki ja Anja. Onnea :) !

Illaksi menimme yhteisillalliselle Scandic Vierumäen Grill a'la carteen. Ruoka oli hyvää ja seura tietysti mitä mainiointa. Juttua ja naurua riitti vielä illan lopuksi sporttibaariinkin asti, yksille :). Sari kun viritteli meille vielä extempore kivat seuraleikit Tuttu juttu- tyyliä mukaellen niin johan taas tunnemme toisiamme enemmän. Kiitos vielä Sari!

Sunnuntaiaamuna toiset reippailivat aamu-uinnilla, toiset loikoilivat vähän pidempään. Aamupalalla totesimme, että täällähän on meidän lisäksi kaikki muutkin huippu-urheilijat, Jukka Rautakorvesta, alle 21v maajoukkuelätkäjätkiin. Kun Urheiluopiston maisemissa oli vielä käynnissä Lahti-suunnistus yli 1200 suunnistajan voimin, niin eihän siltä urheiluilon imultavoinut välttyä, edes tällainen pitkänlinjan sohvaperuna ja niin taas mentiin. 

Tällä kertaa suuntana oli Vierumäen Classic kenttä. Sekin polveilee hiekkapohjaisessa mäntymaisemassa kuten Cookekin, mutta väyliltään se on vaihtelevampi Cookeen verrattuna. Osa väylistä on lievästi sanottuna haastavia ja tarkkuutta vaativia, jottei saa etsiä palloaan erinäisistä rotkoista ja metsäisistä jyrkänteistä. Mutta niin vain niistäkin me selvittiin ja toisinaan lyönti onnistui jopa paremmin raffista vaikeasta rinteestä kuin tasaiselta väylältä :D. Omalta osalta saldona elämäni ensimmäinen birkku (väylä 7) ja elämäni ensimmäinen kaverin pallon lyöminen kahden lyönnin rankkuineen. Ilman sitä olisi oma ennätys taas paukkunut rikki ja tasuri tippunut, mutta nyt kuitenkin 117 lyöntiä ja 36 bogipistettä. Hieno kierros kaikinpuolin ja hauskaa oli! Tälläkin kertaa Best Ball kisassa voiton vei Maru, Anki ja Anja. On ne kovia :) !

Kaikki me joskus on aloitettu ja jos jonkun asian tästä golfista olen oppinut tähän mennessä, niin sen, että peli-ilo kannattaa opetella ottamaan ihan jostain muusta kuin osaamisen tasosta, päivän lyöntikunnosta ja tuloksesta. Hiisin naisten seurassa sen opettelu on helppoa, fiilisi on yhtälailla kannustava ja iloinen kaikille ikään ja tasuriin katsomatta. Vieraskentillekin on jotenkin helpompi lähteä pelaamaan, kun on kokeneempia mukana neuvomassa. Vaikka monella kentällä vieraspelaajille tasoitusraja on 36 niin ainakaan näillä seuran reissuilla sen ylittyminen ei ole muodostunut esteeksi. Kun lähtee sillä asenteella, että on valmis nostamaan pallonsa, jos väylällä lyönnit tulee täyteen ja eteneminen meinaa jumittaa niin ei tarvitse stressata tientukkona olemisestakaan. Eli ei muuta kuin muutkin aloittelijaleidit rohkeasti mukaan vain naisten reissuille hankkimaan uusia kivoja elämyksiä ja nauttimaan golfin ilosta! 

 Heli S.